Molitor Riesling Spätlese Feinherb

109,00 DKK

FAST LAV PRIS

Vinhus: Weingut Molitor – Rosenkreuz, Mosel
Årgang:
2018
Vintype: Hvidvin, Prädikatswein
Alkohol: 11,5 %
Druer: 100% Riesling

Om vinen
Dhroner Spätlese byder på en yderst delikat oplevelse, som vil tilfredsstille de fleste smagsløg. Som Spätlese, hvilket er kategoriseret ved sen høst, rammer den en skøn balance mellem det tørre og det sødlige i smagen. Bevares, den er til den søde side, som er kendetegnende for de fleste Spätlese Riesling. Omend, vil den synes en anelse mildere i forhold til lignende Spätleser. Dette gør den dermed mere venlig og medgørlig overfor sødme-kritikeren, samtidig med at den stadig bringer glæde hos Muscato-elskeren. Dermed, en vin af høj kvalitet med en flot kompleksitet til en yderst fordelagtig pris.

Vinmanden anbefaler

En ret vi danskere har taget til os er Risotto. En ret vi normalt vil parre med en tør og frisk hvidvin for at kompensere for fedmen i retten. Men en vins tørhed giver ikke nødvendigvis munden friskhed. I stedet er det syren, som vi skal kigge på. Derfor kan denne Spätlese Feinherb sagtens sammensættes med en cremet Risotto. Og hvis du ikke tror på mig, så giv det et forsøg. Optimal serveringstemperatur: 7-9°. Serveringsforslag: Vegetariske køkken, krydret og stærke asiatiske retter og generelt fed fisk.

Hvor går turen hen?

Turen går til Mosel! Tysklands svar på Frankrigs Alsace. De to højborge inden for druen Riesling. Vi bevæger os ved byen Minheim, som befinder sig aldeles tæt på Mosel’s hovedby, Bernkastel-Kues. I Minheim finder man vinproducenten Molitor-Rosenkreuz, som står bag denne fantastiske Riesling Spätlese Feinherb. Molitor er ikke hvilket som helst navn at have på disse kanter. Vinbonden Achim, som ejer vinhuset Molitor-Rosenkreuz, er nemlig bror til Markus Molitor, som er en af de førende producenter af vin i Mosel. De laver begge fantastiske vine, og vi vil faktisk gå så langt at sige, at det ikke er til at smage, at Achim Molitor’s vine lige er 25% billigere end hans brors.

Ikke på lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder