Tilbud

Molitor Piesporter Auslese

129,00 DKK 99,00 DKK

FAST LAV PRIS

Vinhus: Weingut Molitor-Rosenkreuz, Mosel
Årgang: 
2019
Vintype: Hvidvin, Prädikatswein
Alkohol: 11,5%
Druer: 100% Riesling (Auslese)

Om vinen
Hvidvinen er betegnet “Auslese”, der betyder, at druerne er blevet særligt udvalgt ved sen høst. Hvidvinen er dog en særdeles forfriskende og tør udgave af en Riesling Auslese at være. Jovist, bibeholder denne Auslese stadig dens frugtige og fløjlsbløde karakter, der tilfredsstiller smagsløgene, men hos vinproducenten, Molitor-Rosenkreuz, har man valgt at forlænge gæringstiden, hvilket har betydet, at man har forøget alkoholprocent og udviklet en tørre vin. Så, hvis du ønsker kompleksiteten og dybden fra en traditionel Auslese, men ikke er synderligt begejstret for Auslesens almenkendte høje sukkerindhold, så er dette det perfekte valg. Genistreg fra Molitor!

Vinmanden anbefaler

Da vi har at gøre med en Auslese til den tørre side, vil min anbefaling være at drikke den til kraftig mad, gerne med noget fedme. Det kunne være en cremet pighvarsuppe, men også i den anden boldgade – det indiske køkken. En god butter chicken eller tikka masala ville også være et flot match. Generelt passer vinen til det stærke vegetariske køkken, stærke asiatiske retter, aperitif, diverse fiskeanretninger samt ostebord. Optimal serveringstemperatur vil være 7-9°

Hvor går turen hen?

Turen går til Mosel! Tysklands svar på Frankrigs Alsace. De to højborge inden for druen Riesling. Vi bevæger os ved byen Minheim, som befinder sig aldeles tæt på Mosel’s hovedby, Bernkastel-Kues. I Minheim finder man vinproducenten Molitor-Rosenkreuz, som står bag denne fantastiske Riesling Trocken. Molitor er ikke hvilket som helst navn at have på disse kanter. Vinbonden Achim, som ejer vinhuset Molitor-Rosenkreuz, er nemlig bror til Markus Molitor, som er en af de førende producenter af vin i Mosel. De laver begge fantastiske vine, og vi vil faktisk gå så langt at sige, at det ikke er til at smage, at Achim Molitor’s vine lige er 25% billigere end hans brors.

På lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder