Molitor Spätlese Feinherb Superior

179,00 DKK

149 kr. v/3 flasker (v. normalpris)

Vinhus: Weingut Molitor – Rosenkreuz, Mosel
Årgang: 2018
Vintype: Hvidvin, Prädikatswein (Piesporter Goldtröpfchen)
Alkohol: 11,0%
Druer: 100% Riesling

Om vinen
Vores Riesling Spätlese fra Molitor-Rosenkreuz byder på flotte noter af nektar, frisk lime, hvide blomster, smør, abrikos, kokos og en smule fad. Vinen er i perfekt balance og har en fløjlsblødt udtryk. Tillige har den en afdæmpet smag af petroleum, som til dels kendetegner en Riesling Spätlese. Vinen er produceret “Spätlese”, hvilket betyder “sen høst”. Den sene efterårshøst er med til at give vinen en frisk sødme samt en utrolig kompleksitet. Vinen er derfor hverken for sød eller for tør, men i stedet i en flot balance mellem det friske og det fede, hvilket er med til at gøre den umådelig læskende.

Priser og anerkendelser
– 92 Point af Robert Parker

Vinmanden anbefaler

En dejlig ret som vinen ville gå super godt til, ville være blinis stegt i smør. ‘Pisk’ lidt finhakket hvidløg i en creme fraiche og tilsæt en knivspids salt. Tag herefter finthakket rødløg og drys ovenpå den færdige creme fraiche placeret på den smørstegte blinis. Top retten af med nogle stenbiderrogn, hvis de altså er i sæson. Ellers ville en tynd skive laks også gøre underværker. Sådan! Du kan godt forberede dig på en fantastisk smagsoplevelse. Optimal serveringstemperatur: 8-9°. Serveringsforslag: Fede pastaretter – såsom pasta carbonara eller pasta med laks/kylling. Den går også fantastisk til wok og andre asiatiske retter.

Hvor går turen hen?

Turen går til Mosel! Tysklands svar på Frankrigs Alsace. De to højborge inden for druen Riesling. Vi bevæger os ved byen Minheim, som befinder sig aldeles tæt på Mosel’s hovedby, Bernkastel-Kues. I Minheim finder man vinproducenten Molitor-Rosenkreuz, som står bag denne fantastiske Riesling Spätlese. Molitor er ikke hvilket som helst navn at have på disse kanter. Vinbonden Achim, som ejer vinhuset Molitor-Rosenkreuz, er nemlig bror til Markus Molitor, som er en af de førende producenter af vin i Mosel. De laver begge fantastiske vine, og vi vil faktisk gå så langt at sige, at det ikke er til at smage, at Achim Molitor’s vine lige er 25% billigere end hans brors.

 

Kun 1 tilbage på lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder