Ørnberg Jørgen 2022

249,00 DKK

219 kr. v/3 flasker (v. normalpris)

Vinhus: Ørnberg Vin
Årgang:
2022
Vintype: Hvidvin
Druer: Ortega og Solaris
Alkohol: 11,5%

Om vinen
“Jørgen” er en dansk-produceret hvidvin fra vinhuset Ørnberg på Sjællands Odde. Det er et tørt, friskt og fyldigt glas hvidvin, som byder på noter af hyldeblomst, pære, citrus, honning og stjerneanis. Hvidvinen har været lagret på ståltanke siden høsten i 2022, og blev sidenhen flasket i foråret 2023. Dette giver en let og frugtig balance uden forstyrrende noter fra træfade. Fra et dansk perspektiv er dette noget af den bedste danske hvidvin, som kan købes herhjemme. “Jørgen” bliver samtidig produceret i et meget begrænset antal, hvilket gør Ørnberg’s vine til en aldeles eftertragtet vare på det danske vinmarked.

Vinmanden anbefaler

Ørnberg er nået rigtig langt med deres vine, hvor kvaliteten stiger som årene går. Jørgen er helt sin egen, men har relationer til en Sauvignon Blanc. Derfor skal den parres med mad, som ikke overtager smagen af vinen. Prøv, for eksempel, sarte kammuslinger med dertilhørende smørristede hvide asparges. Generelt, egner vinen sig til skaldyr, friske vegetar retter, saltede snacks eller blot som aperitif. Det anbefales, at den nydes ved 7-10°.

Hvor går turen hen?

Turen går til et område, hvor man kører forbi, når man skal med færgen til og fra Aarhus. Ørnberg Vin er nemlig placeret nær Sjællands Odde, nærmere bestemt, omkring 10 minutters kørsel fra færgen. Når man drejer ind til Ørnberg bliver man budt velkommen af smukke vinstokke langs landevejen. Ørnberg er danmarksmestre i at producere vin grundet deres ekspertise og fantastiske placering. Der er hav på begge sider af gården, hvilket danner et godt grundlag for at dyrke druerne. Vandet temperer nemlig luften og landjorden, hvilket gør, at de næsten aldrig oplever frost. Ørnberg Vin er derfor et besøg værd grundet de flotte omgivelser og fantastiske vine. Du kan læse mere om vores nye danske vinhus inde på https://www.oernbergvin.dk

Ikke på lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder