Molitor Auslese*

239,00 DKK

195 kr. v/3 flasker (v. normalpris)

Vinhus: Weingut Molitor – Rosenkreuz
Årgang:
 2018
Vintype:
 Hvidvin, Mosel (Piesporter Goldtröpfchen)
Alkohol: 8,5%
Druer: 100% Riesling

Om vinen
Ordet Auslese hentyder til “særligt udvalgte druer ved sen høst“. Det er derfor kun de allerbedste druer, som bliver udvalgt og håndplukket til denne type vin. Druerne bliver høstet i efterårsmånederne (november/december), hvilket er med til at give vinene en udsøgt sødme og kompleksitet (efterårshøsten giver druerne mulighed for hænge længere tid på stokkene, hvorved de opnår en mere intens og sødere smag). Denne Auslese byder på noter af pære, anis, hyldeblomst, yoghurt, smør, hvide blomster og lime. Hvidvinens sødme bliver dæmpet af syren fra den friske lime, hvilket udmønter sig i en flot helhedsfornemmelse. Vinen har også et stort lagringspotentiale, hvorfor man sagtens kan lade den modne i 20-25 år fra udgivelsesdatoen.

Vinmanden anbefaler

Skal du overraske den sødmeforskrækkede med en game changer? Servér en god gang butter chicken til vinen og se den udfolde sig til højder, som du aldrig har set en vin udfolde sig til før. Kontrasten mellem det krydrede og stærke mad mod sødmen og syren er en oplevelse man ikke må snyde sig selv for! Optimal serveringstemperatur: 8-10°. Serveringsforslag: Det indiske køkken med nogle krydret retter, gerne med chili. Man kan også give sig i kast med en stærk chili con carne. Lette og friske desserter eller simpelt som aftenslik til en god film.

Hvor går turen hen?

Turen går til Mosel! Tysklands svar på Frankrigs Alsace. De to højborge inden for druen Riesling. Vi bevæger os ved byen Minheim, som befinder sig aldeles tæt på Mosel’s hovedby, Bernkastel-Kues. I Minheim finder man vinproducenten Molitor-Rosenkreuz, som står bag denne fantastiske Riesling Auslese*. Molitor er ikke hvilket som helst navn at have på disse kanter. Vinbonden Achim, som ejer vinhuset Molitor-Rosenkreuz, er nemlig bror til Markus Molitor, som er en af de førende producenter af vin i Mosel. De laver begge fantastiske vine, og vi vil faktisk gå så langt at sige, at det ikke er til at smage, at Achim Molitor’s vine lige er 25% billigere end hans brors. Prøv Dit Vinbuds ekslusive vinproducent – I bliver ikke skuffet.

På lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder