Molitor Riesling Trocken “GG”

275,00 DKK

235 kr. v/3 flasker (v. normalpris)

Vinhus: Weingut Molitor – Rosenkreuz
Årgang:
2017
Vintype:
 Hvidvin, Mosel (Piesporter Goldtröpfchen, “GG”)
Alkohol: 14,0%
Druer: 100% Riesling

Om vinen
Sæt dine sanser på prøve og giv dig i kast med denne komplekse riesling. En dyb og intens duft af petroleum, fad og røg. I munden er den meget tør, frisk, mineralsk og har en høj syre. Samtidig er den dog også blød og fed. Den smører hele munden og smagen sidder dermed i munden i lang tid. Det er lige klassen over det sædvanlige, hvilket også afspejler sig i prisen. Men det bemærker man også ret hurtigt igennem smag og noter. Vinen er således også stemplet med udmærkelsen “GG”, som står for Grosses Gewächs. Det er en betegnelse, som er blevet indført af den private VDP-sammenslutning (VDP står for Verein Deutscher Prädikatsweingüter: Man kender måske VDP som den lille ørn med drueklasen, som nogle gange befinder sig på låget af tyske vine). Nå, men de indførte Grosses Gewächs-kategorien i en bestræbelse på at efterligne f.eks. Bourgogne Grand Cru. Derfor er “GG” altså et kvalitetsstempel og er dermed en betegnelser for de  ypperligste vine i Tyskland. Det er et must-have og en must-taste for riesling entusiasten.

Vinmanden anbefaler

Fisk ville være den åbenlyse følgesvend til denne “GG” riesling. Åbner man den inden 2022, så bør man lige dekantere den før vi forsætter. Køb en god torsk og smid den i ovnen med fløde, olie og grøntsager. Kog kartofler til og lav en tartar sauce. Så begynder vinen at udvikle sig  til nye højder du aldrig har set. Helt fantastisk. Optimal serveringstemperatur: 8-10°. Serveringsforslag: Fisk, skaldyr, tapas eller nydes på en varm sommerdag til saltede snacks.

Hvor går turen hen?

Turen går til Mosel! Tysklands svar på Frankrigs Alsace. De to højborge inden for druen Riesling. Vi bevæger os ved byen Minheim, som befinder sig aldeles tæt på Mosel’s hovedby, Bernkastel-Kues. I Minheim finder man vinproducenten Molitor-Rosenkreuz, som står bag denne fantastiske Riesling “GG”. Molitor er ikke hvilket som helst navn at have på disse kanter. Vinbonden Achim, som ejer vinhuset Molitor-Rosenkreuz, er nemlig bror til Markus Molitor, som er en af de førende producenter af vin i Mosel. De laver begge fantastiske vine, og vi vil faktisk gå så langt at sige, at det ikke er til at smage, at Achim Molitor’s vine lige er 25% billigere end hans brors. Prøv en af Dit Vinbuds absolutte bedste hvidvine.

Ikke på lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder