C. Zardini Valpolicella Classico Superiore

159,00 DKK

135 kr. v/3 flasker (v. normalpris)

Vinhus: Campagnola 
Årgang:
2018
Vintype: Rødvin, Italien
Alkohol: 14,0%
Druer: Corvina, Corvinone og Rondinella

Om vinen
Vores Valpolicella Classico Superiore byder på en blanding af vanilje, røde bær og brændt fad. Rødvinen er tør, syreholdig og en smule tannisk i udtrykket. Den har en utrolig flot balance, hvilket gør den fløjsbløde Valpolicella-vin læskende og letdrikkelig. Vinen er lavet “appassimento”, hvilket betyder, at druerne er blevet tørret 20 dage før fremstillingen. Vinen har herefter lagret 1 år på egefade og 6 måneder på flaske før frigivelsen. Denne proces giver en dejlig aroma, som passer flot til det italienske køkken.

Vinmanden anbefaler

Man har god tid til madlavningen, og der skal hældes et godt glas vin op. Hvad kan være bedre end en omgang italienske kødboller i en hjemmelavet tomatsovs med en omgang spaghetti til? Så mangler vi bare den rødternede dug – og så har vi scenen fra Lady og Vagabonden. Servér gerne vinen ved 14-16°.

Hvor går turen hen?

Vi lander i et af de mest kendte vinområder i Italien – Valpolicella, Veneto, i den nordøstlige del af Italien – øst for Gardasøen. Her finder man nogle af de mest kendte italienere, nemlig Amarone og Ripasso. Valpolicella betyder ”dalen med de mange vinkældre”, Val (dal) – Poly (mange) – Cella (kælder). Området er kendt for frugtige, lette og elegante vine, som er en klassiker og favorit i Danmark.

Ikke på lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder