Yalumba Antique Tawny

219,00 DKK

FAST LAV PRIS 

Vinhus: Yalumba, Australien
Årgang:
N.V (Ingen årgang)
Vintype: Dessertvin (Tawny)
Alkohol: 19%
Druer: Blend af Syrah, Grenache, Mourvedre og Muscadelle
Bemærk: 375 ML.

Om vinen
Tawny er en “portvin” – dog må denne vin ikke kaldes for en Tawny Port, da den ikke har sin oprindelse fra Douro-dalen i Portugal. Derfor går den i stedet under kategorien “fortified wine”, hvilket på dansk er betegnet “hedvin”. Tawny bliver lagret på egetræsfade for at oxidere vinen en lille smule. Dette tildeler vinen en mørkgylden og flot brun farve samt en herlig intens smag. Derudover, byder vores Tawny på delikate smagsnoter og aromaer af fyldig karamel, søde figner, chokolade og lakrids samt et strejf af nødder og egetræ.

Vinmanden anbefaler

Denne skønne Tawny er et pragteksemplar i sig selv. Skulle man drikke den til noget, så ville vi drikke den til et ostebord. Gerne til fed og fyldig ost, som for eksempel Brie. Yalumba anbefaler selv at drikke den til Manchego, hvilket også vil gøre sig rigtig flot. Optimal serveringstemperatur: 12-15°. Serveringsforslag: Ostebord, til kaffen eller for sig selv

Hvor går turen hen?

Turen går til Barossa Valley! Vi flyver til Australien, hvor vi er en times kørsel væk fra Adelaide. Barossa Valley er et område, som har gjort sig bemærket for sine frugtige og fyldige vine, heriblandt vine lavet på Shiraz, som i særdeleshed er anerkendt fra dette område. Det er blandt andet også her verdenskendte Torbreck kommer fra. Den ofte lange og konstante varme i druernes sidste fase inden høsten giver masser af sukker til druerne, og derved får man vine med stor alkoholprocent, masser af smag og god fylde.

På lager

Bestil inden kl. 16:00 og få leveret i dag. Udløber om:

0 timer, 42 minutter, og 30 sekunder